ПОРЪЧАЙТЕ продуктите от ТУК!

Щитовидна жлеза

Базедова болест

Базедовата болест е органоспецифично автоимунно заболяване, при което функцията на щитовидната жлеза е трайно стимулирана от специфични антитела. Първите клинични симптоми са от страна на нервната сис... прочети цялата статия »

Възли на щитовидната жлеза

Понякога щитовидната жлеза започва да расте, причинявайки развитието на един или повече възли в нея. Голяма част от тези солидни или изпълнени с течност бучки са доброкачествени и не причиняват симпто... прочети цялата статия »

Гуша

Гушата е дифузно или възловидно увеличение на щитовидната жлеза. При деца най-честата причина е недостатъчният прием на йод. Влияние оказват и други фактори – лоши битови условия, тежък физически труд... прочети цялата статия »

Паркинсон

Болестта на Паркинсон е едно от най-честите невродегенеративни заболявания. Това е бавно прогресиращо заболяване, което се характеризира с наличие на тремор при покой, забавеност на волевите движения ... прочети цялата статия »

Тиреотоксикоза

Тиреотоксикоза е повишено съдържание на тиреоидни хормони /тироксин/ в кръвта и тъканите, обуславящи нарушения в метаболизма и функциите на организма. Най-честа е Базедовата болест. Боледуват хора от ... прочети цялата статия »