ПОРЪЧАЙТЕ продуктите от ТУК!

Нервната система

Безсъние

Безсънието е здравен проблем, засягащ около една трета от населението, като жените и възрастните са засегнати по-често. Характеризира се с увеличена латентност на заспиване, като сънят е по-труден в п... прочети цялата статия »

Главоболие

Главоболието се определя като болка, която се изпитва на нивото на черепната кутия. То е едно от най-често срещаните оплаквания, което може да бъде израз на самостоятелно заболяване или симптом при ра... прочети цялата статия »

Депресия

Тя се характеризира с комбинация от симптоми, включително лошо настроение, което е постоянно, и съществено намалява способността за работа, сън, хранене и получаване на удоволствие от ежедневните дейн... прочети цялата статия »

Невроза

Неврозата възниква след продължително психично напрежение. Проявленията на невроза са различни: загуба или обостряне на апетита нарушения на съня нарушена нервна регулация на различни органи пов... прочети цялата статия »

Страхова невроза

Симптоми при страхова невроза: психически преживявания на панически страх; ускорен сърдечен ритъм, световъртеж, напрежение в главата. Страдащите от това заболяване имат натрапчивата представа, че ще у... прочети цялата статия »

Стрес

Стресът се определя като състояние на организма, което настъпва в резултат на необикновено продължително дразнение и изисква напрежение с оглед адаптация към дразнителя. Осъществяването на адаптивните... прочети цялата статия »

Умствена умора

Характерните белези на умствената умора и преумора са: - общо неспокойствие - повишена раздразнителност - безсъние - нервно-вегетативни смущения (сърцебиене, повишаване или падане на кръвното... прочети цялата статия »